Лион шокира Юве и среща Сити на 1/4-финалите в Шампионска лига

Тимът на Лион се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига при рестарта на най-престижния европейски клубен турнир, въпреки че отстъпи при гостуването на Ювентус с 1:2 на „Алианц Стейдиъм“.

Депай откри резултата от дузпа в началото на срещата.

Французите влязоха в реванша на италианска земя с гол аванс след първата среща и увеличиха преднината си след точно реализирана дузпа от Мемфис Депай. В края на първата част обаче „бианконерите“ възстановиха паритета след точно изпълнение от бялата точка на свой ред, дело на Кристиано Роналдо, а наказателният удар беше отсъден от главния съдия Феликс Брих за игра с ръка именно на Депай. Попадението очаквано мобилизира „Старата госпожа“ след почивката и голямата звезда на торинци Роналдо вкара втория си гол в мача след отличен изстрел с левия крак. До края възпитаниците на Маурицио Сари потърсиха трети гол, с който да прогресират към четвъртфиналите на надпреварата, но до такъв така и не се стигна, и заради повечето си отбелязани попадения на чужд терен, Лион продължава към последните осем в съревнованието. Това е и най-голямата изненада до момента в турнира от всички изиграни осминафинали, като играчите на Руди Гарсия ще имат за съперник в следващата фаза Манчестър Сити. Възпитаниците на Пеп Гуардиола спечелиха и реванша си с Реал Мадрид на „Етихад“ с 2:1 – със същия резултат, с който триумфираха и в Испания по-рано през февруари. „Белият балет“ беше без капитана си Серхио Рамос за втория сблъсък и това даде своето отражение в самото начало на двубоя. Груба грешка на Рафаел Варан позволи на Габриел Жезус да отнеме в наказателното поле и да намери непокрития Рахийм Стърлинг, който от близка дистанция не сгреши за „гражданите“. Последваха още няколко включвания на Сити в половината на съперника, но безуспешни, преди Реал да поизравни играта след изстрели на Карим Бензема и Еден Азар. Подобрението в играта на Кралския клуб бе видимо и закономерно се стигна до изравнителен гол дело на Бензема, който реализира с глава след центриране на Родриго. Равностойният характер на срещата продължи до края на първата част, но през второто полувреме Сити отново натиснаха и стигнаха до успеха след нова грешка на Варан, която позволи на Жезус да стреля покрай Тибо Куртоа и да оформи крайния резултат. Така, с общ резултат 4:2 от двата мача, напред продължиха Сити, които ще са опоненти на Лион в четвъртфинален сблъсък в Португалия.

Жезус (д) реализира победния гол за Сити срещу Реал.

Утре ще стане ясна и последната четвъртфинална двойка, а тя ще бъде определена от победителите в двубоите между Барселона – Наполи (1:1) и Байерн Мюнхен – Челси (3:0). Ясни 1/4-финални сблъсъци са РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид и Аталанта – ПСЖ. /БГНЕС