Лил си върна първото място след страхотен обрат в Лион

Отборът на Лил се върна на първото място в класирането на Лига 1, след като победи Лион с 3:2 като гост в дербито от 34-ия кръг на първенството. ПСЖ временно се бе настанил на върха след успеха си над Мец в събота, но "песовете" постигнаха страхотен обрат от два гола пасив в Лион, за да си върнат инициативата в битката за титлата.

Бурак Йълмаз отбеляза два гола за успеха на Лил

Двубоят започна отлично за "хлапетата", които поведоха в резултата в 20-та минута с гол на централния нападател Ислам Слимани, а 15 минути по-късно те удвоиха преднината си след автогол на Жозе Фонте. Турският национал Бурак Йълмаз, който се намира в отлична форма, върна гостите в мача в добавеното време на първото полувреме, а Джонатан Дейвид изравни в 60-та минута. Пет минути преди края на редовното време Йълмаз завърши обрата с втория си гол в двубоя и донесе изключително ценни три точки за Лил.

По този начин Лил отново води в класирането със 73 точки, една повече от втория ПСЖ, а Монако е на трета позиция със 71 точки след вчерашния си успех при гостуването на Анже с 1:0. Лион на практика се прости с мечтите си за първа титла от 2008 година насам, като четири кръга преди края на сезона вече изостава с шест точки от върха. /БГНЕС