Левски зарадва пълните трибуни на "Герена" с победа над ПАОК

Отборът на Левски победи ПАОК с 2:0 у дома в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В първия си европейски мач от три години насам "сините" се представиха отлично пред препълнените трибуни на стадион "Георги Аспарухов" и заслужено стигнаха до убедителен успех срещу гръцкия гранд, който бе определян за категоричен фаворит в двубоя.

15 хиляди зрители на "Герена" изригнаха в радост, още преди да е изминала и една минута от срещата, след като Уелтън се възползва от груба грешка на централния защитник на ПАОК и бивш играч на Левски Йоанис Каргас, за да прехвърли вратаря на гостите и да открие резултата. Попадението вдъхнови играчите на Станимир Стоилов и те продължиха да атакуват, а в 19-та минута Билал Бари удвои преднината на своите с отличен изстрел от движение след асистенция на Георги Миланов, като отново с голяма заслуга бе Уелтън, който отне топката и даде начало на контраатаката.

След почивката играчите на Левски бяха много добре подредени в средата на терена и в защита, като не позволиха реални опасности пред вратата си и опазиха своята преднина, за да стигнат до престижен успех в първия си двубой в евротурнирите от повече от хиляда дни насам.

Реваншът в Солун ще се играе на 28 юли, четвъртък. /БГНЕС