Левски внесе заявление за безвъзмездно право на строеж на стадиона

На 29.02.2024 (четвъртък), чрез целево създаденото проектно дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, ПФК „Левски“ АД внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион „Георги Аспарухов“.


"В изпълнение на изискванията на Закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК „Левски“ за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно. Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб. Мотивация и отговорност е да следваме верния път заедно – всички ние, в името на Левски", написаха от клуба.

В началото на февруари Левски учреди дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, 100% собственост на ПФК „Левски“ АД. "Целта на новоучредената организация е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на „Левски“, а именно: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на сините привърженици. Наш приоритет, в тази посока, е на първо място, да извършим всички възможни, законови действия, чрез които любимият ни клуб да получи пълните права да инвестира, управлява и развива стадион „Георги Аспарухов“ в дългосрочен план", написаха тогава "сините". /БГНЕС

Категории: