Левски удари ЦСКА в 158-то издание на Вечното дерби

Левски победи ЦСКА с 2:0 в 158-то издание на Вечното дерби, предаде репортер на БГНЕС. На Националния стадион „Васил Левски“ „сините“ надиграха „армейците“ и заслужено се поздравиха с трите точки.

Уелтън вкара втория гол за "сините" днес.

Срещата започна по-силно за възпитаниците на Станимир Стоилов, които на няколко пъти имаха отлични възможности да преодолеят Густаво Бусато, но лоши и прибързани подавания костваха евентуален голов завършек във вратата на „червените“. Играчите на Саша Илич помислиха, че са открили резултата в 17-та минута, когато Маурисио Гарсес подаде в наказателното поле към Лазар Туфегджич, който се засуети, но страхотна грешка на Хосе Кордоба при опит за изчистване намери вратаря Пламен Андреев и влетя в мрежата. Попадението обаче бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). Картината на терена не се промени игрово и Левски продължи да бъде по-активен, въпреки че извади късмет при далечен удар на Джонатан Линдсет, който срещна страничния стълб.

След почивката на игрището преобладаваше предимно битка, като головите ситуации пред двете врати почти отсъстваха. Все пак, по-добрият отбор на терена се възползва в 78-та минута, когато резервата Илиян Стефанов проби през центъра и с известна доза късмет топката се върна при него след рикошет и той реализира за 1:0. Стефанов вкара отново на „армейците“, след като бе точен и при успеха с 1:0 във финала за Купата на България. ЦСКА опита да отвърне, но съвсем скоро след това бе наказан за втори път след грешка на Тибо Вион в центъра. Френският полузащитник върна топката назад, Роналдо намери Уелтън в наказателното поле и бразилецът преодоля Бусато за втори път с шут по земята. До края Илич и компания приключиха двубоя в намален състав след директния червен картон на Иван Турицов за удар без топка в лицето на Уелтън.

Така Левски се поздрави със закономерни три точки и първа победа над вечния съперник в дербито в Първа лига от три години и половина насам. „Сините“ нанесоха първо поражение на „червените“ от началото на сезона, като ги доближиха на четири точки в класирането. Носителят на Купата на България е осми с 18 точки, докато ЦСКА е трети с 22 пункта, но и с мач повече от „сините“. В следващия кръг „армейците“ приемат Пирин Благоевград, докато Левски гостува на Берое. /БГНЕС