Левски стигна до аванс срещу Хамрун след късен гол на Кръстев

Левски се добра до безценна преднина срещу Хамрун Спартанс след минимален успех с 1:0 като гост на Националния стадион в Малта в първи мач от третия предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Единственото попадение в мача падна дълбоко в добавеното петминутно продължение на срещата и бе дело на Филип Кръстев, който се реваншира след пропусната дузпа през първата част.

Играчите на "сините" имаха поводи за радост в заключителните мигове на срещата в Малта.

Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха по-добре мача срещу малтийския си съперник и можеха да поведат още в 11-та минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Кръстев, който обаче се провали от бялата точка. Това окрили домакините, които се поокопитиха след по-бавното начало на двубоя и имаха няколко възможности пред капитана на столичани Николай Михайлов. На почивката резултатът остана 0:0.

След паузата играта продължи да бъде равностойна, като мерникът на носителя на Купата на България изневеряваше въпреки активността и по-високия процент владеене на топката. Срещата вървеше към равенство, когато буквално с последния удар в мача Мъри и компания си тръгнаха от Малта с минимален аванс. Кръстев получи топката в наказателното поле, елиминира съперников футболист и с прецизен шут с левия крак матира стража на Хамрун Хенри Бонело, за да хвърли в екстаз дошлите да подкрепят любимия си тим привърженици на „сините“.

Така Левски се прибира в София с крехка преднина, която в края може да се окаже безценна в борбата за продължаване към плейофа в Лигата на конференциите. Реваншът между тима на Стоилов и Хамрун е следващия четвъртък, 11 август, от 21:00 часа българско време на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, а преди „сините“ са домакини на Пирин Благоевград в родния шампионат в неделя вечер. /БГНЕС