Левски ще се опита да излезе от дупката с успех над ЦСКА 1948

Нови два мача слагат край на 16-ия кръг в Първа лига. В 15:00 часа във вторник Черно море приема Арда, а от 17:30 е дербито ЦСКА 1948 - Левски.


С едва една победа в последните си пет двубоя, "сините" се намират в дупка. Успехът бе над Черно море (1:0), но двубоят срещу ЦСКА 1948 е гостуване в Бистрица, а всички помнят колко добре играха „червените“ в първия мач между двата отбора този сезон, завършил с победа за Ивайло Чочев и компания.

Треньорът на Левски Николай Костов ще заложи сред титулярите на Джавад ел Джемили. Испанецът с марокански корени имаше травма и не игра в последните два мача на тима - загубата с 1:2 от Берое в Стара Загора и нулевото равенство с Арда. 21-годишният футболист обаче вече тренира на пълни обороти със своите съотборници и наставникът на столичани ще може да разчита на него утре.

“Левски играе доста добър футбол. Имаха възходи, в някои мачове не успяха да победят, но са от отборите, които опитват добър футбол. Трябва да покажем лице, за да победим. Ако не покажеш лице и характер в този мач, няма как да вземеш мача. Нас като цяло не ни интересува Левски с кого ще излезе. Ние им наблюдаваме всички мачове“, коментира треньорът на "червените" Николай Панайотов.

Тимът на Арда не е допускал голове, нито пък е вкарвал в последните три кръга на Първа лига. За последно това се случи в мача за Купата на България, но той пък бе в двубой срещу нискоразредния тим на Септември (Тервел). С три поредни равенства срещу топ отборите - ЦСКА, Лудогорец и Левски, шансовете пред домакините гостите да вземат точки от Черно море изглеждат много добри.

И двата отбора се представят на висота този сезон. „Моряците“ не бяха особено убедителни в последно време, записвайки една победа, две равенства и една загуба в последните си четири мача.

Пълна програма за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 3 ноември

Берое – Пирин Благоевград 0:0

Ботев Пд – Локомотив Пд 0:0

Неделя, 5 ноември

Лудогорец – Крумовград 1:0

Понеделник, 6 ноември

Ботев Враца – Локомотив София 0:2

Славия – Етър 1:0

ЦСКА – Хебър 3:0

Вторник, 7 ноември

15:00, Черно море – Арда

17:30, ЦСКА 1948 – Левски. /БГНЕС

Категории: