Левски с трета поредна победа след силна игра в Кърджали

Отборът на Левски записа трети пореден успех в Първа лига, след като победи Арда с 3:0 като гост в мач от 24-ия кръг на първенството. В Кърджали "сините" показаха силна игра и тотално доминираха срещу своя съперник, за да загатнат, че може би се връщат към истинското си лице след слабото представяне и 11-те поредни мача без победа в края на миналата и началото на тази година.

Играчите на Станимир Стоилов започнаха отлично двубоя и поведоха още в 6-та минута, когато Роналдо се разписа с прецизен изстрел от воле след добро центриране отляво на Уелтън. В 20-та минута Рикардиньо удари напречната греда от близко разстояние, но малко по-късно той все пак покачи на 2:0, след като инстинктивно отклони далечен изстрел на Ивелин Попов. Гостите стартираха силно и втората част, като в 49-та минута Попов реализира дузпа, отсъдена след нескопосано нарушение на Илия Юруков срещу Рикардиньо. Преди седмица бранителят на Арда отново направи дузпа след нелепа намеса, която коства на тима му загубата с 0:1 от Славия.

До края повече голове не паднаха и Левски записа важен успех в битката за топ 6 и участие в евротурнирите през следващия сезон. След този мач "сините" се изкачиха до четвърто място в класирането с 41 точки, седем по-малко от третия ЦСКА 1948. Арда е на осма позиция с актив от 35 точки, четири по-малко от шестия Черно море.

В ранния мач от днес Ботев Враца и Пирин Благоевград направиха равенство 0:0 в Северозапада. Врачани са на 11-то място с 23 точки, докато Пирин е на 14-та позиция с три точки по-малко. /БГНЕС