Левски продължи възхода с победа над ЦСКА 1948 в Бистрица

Отборът на Левски продължи с добрите си изяви от подновяването на шампионата, след като победи ЦСКА 1948 с 2:0 като гост в мач от 21-ия кръг на Първа лига. На стадион "Витоша" в Бистрица "сините" играха по-силно и заслужено стигнаха до успеха.

Двубоят започна отлично за тима на Станимир Стоилов, като още в третата минута Марин Петков откри резултата, но попадението му бе отменено заради спорна засада. Все пак гостите излязоха напред в 23-та минута, когато Димитър Костадинов се възползва от лошата подредба на защитата на "червените" и завърши с глава отлично центриране на Патрик-Габриел Галчев. Скоро след това домакините имаха добър шанс да изравнят, но Георги Русев се забави, останал очи в очи с Николай Михайлов и бранителите на Левски изчистиха топката.

Играчите на Николай Киров се опитаха да натиснат съперника си след почивката, но това отвори повече празни пространства за "сините" и те се възползваха от тях, за да удвоят аванса си в 60-та минута, когато новото попълнение Уелтън преодоля Иван Караджов с прецизен изстрел от далечно разстояние, а преди това Андриан Краев от състава на гостите имаше късмет, че не получи втори жълт картон след нарушение срещу Галин Иванов. В оставащите минути "армейците" така и не успяха да застрашат вратата на опонента си и Левски спечели с 2:0.

По този начин "сините" нямат загуба в първенството вече в осем поредни мача, като в шест от тях тимът не е допуснал гол. След този успех Левски заема пето място в класирането с 32 точки, докато ЦСКА 1948 заема 10-та позиция с актив от 22 точки. /БГНЕС