Левски приема Ботев Враца в търсене на първа победа у дома от пет месеца насам

Днес ще се изиграят нови три мач от 23-ия кръг на Първа лига. Пирин Благоевград посреща Хебър Пазарджик от 12:30 часа. Малко по-късно Спартак Варна е домакин на Локомотив София, а в последния двубой от съботната програма Левски приема Ботев Враца от 17:30 часа.

„Сините“ ще търсят първи успех пред своите привърженици на „Герена“ от пет месеца насам, когато надвиха Ботев Пд с 1:0 на 8 октомври. Именно тогава започна и рекордната серия от 11 последователни срещи без победа в първенството, приключила в последния кръг, когато столичани взеха гостуването си на Хебър в Пазарджик с 2:0 след две попадения на новото попълнение в атака Рикардиньо. Срещу себе си утре Левски ще има опасен противник, който постигна добри резултати от началото на пролетния полусезон – Ботев Враца взе домакинствата си на ЦСКА 1948 и Славия, като направи и нулево равенство срещу Локомотив в Пловдив.

В първия мач за деня Пирин ще играе с Хебър в Благоевград в битка между два отбора, борещи се за своето оцеляване в елита. Двата тима са непосредствено един до друг в класирането, взимайки съответно 14-а и 15-а позиция, с равен брой точки, но по-добра голова разлика за „орлетата“. В четирите си мача до момента през пролетния полусезон възпитаниците на Христо Янев постигнаха окуражителни резултати, печелейки точка срещу Левски и тръгвайки си от Разград с изненадващи три от визитата на шампиона Лудогорец. Хебър загуби от Левски в последния кръг, но преди това победи Славия в столицата и направи нулево равенство със Спартак Варна у дома.

„Соколите“ посрещат Локомотив София в морската ни столица в търсене на ценни три точки в битката за спасение. Отборът на Димитър Димитров-Херо е последен в класирането с 12 пункта, но направи добри мачове след пристигането на бившия наставник на Лудогорец и Левски, като надви Ботев Пд с 2:1 у дома, а в първия си мач с Лудогорец загуби със същия резултат пред собствена публика, но се представи силно. Играчите на Станислав Генчев пък са в криза и нямат победа в общо осем поредни мача в шампионата – серия, която датира от края на миналата година. В последния кръг „железничарите“ претърпяха истинско крушение в квартал „Надежда“, губейки от ЦСКА 1948 с 0:6, което доведе до напрежение на трибуните по време на мача и след края на срещата.

Пълна програма за 23-ия кръг на Първа лига:

Петък, 10 март

17:30, Септември - Ботев Пловдив 2:1

Събота, 11 март

12:30, Пирин - Хебър

15:00, Спартак Варна - Локомотив София

17:30, Левски - Ботев Враца

Неделя, 12 март

12:00, Славия - Арда

14:15, Лудогорец - Черно море

16:45, ЦСКА 1948 - ЦСКА

Понеделник, 13 март

17:30, Локомотив Пловдив - Берое. /БГНЕС