Левски прекрати контролата с Джохор заради грубости на противника

Контролната среща между Левски и малайзийския шампион Джохор бе прекратена малко след началото на втората част заради груба игра от страна на съперника на "сините". През целия двубой играчите на Джохор играха много твърдо, като се бяха прицелили в халфа на българския тим Филип Кръстев.

В 50-та минута Кръстев бе ударен без топка, което доведе до меле между всички играчи на терена и част от резервните скамейки на двата тима. В крайна сметка наставникът на Левски Станимир Стоилов реши, че отборът му няма да продължи участие в мача и прибра своите футболисти в съблекалнята.

Двубоят бе прекратен при резултат 1:0 в полза на Джохор с гол на Хуан Мунис в 25-та минута.

"Беше по-добре да прекъснем мача, отколкото да продължават тези изблици на нерви. В 45 минути стана една добра проверка, имаше една прекалена агресия, особено от противника. Имахме доста добри моменти в началото, продължаваме със старите грешки. Като ритъм и динамика стана една добра проверка. Може би и част от нашите футболисти се подадоха на нервите. Постоянните фалове развалиха ритъма на игра", каза треньорът на Левски Станимир Стоилов пред Диема Спорт.

Стоилов допълни, че най-вероятно Левски ще изиграе още една контрола в Дубай - на 31-ви януари от 11:00 часа местно време. "Доста пълноценно мина подготовката, доволен съм от времето, от терена за работа, храната, условията бяха перфектни, едно отлично място за подготовка. Мисля, че свършихме работата. Може би щяхме да имаме и по-силни противници, ако не бяхме отказали контролите. Няма да се оправдаваме, трябва да набираме максимална спортна форма", каза още треньорът на Левски. /БГНЕС