Левски победи Локо Пловдив в повторния дебют на Стоянович

Отборът на Левски победи Локомотив Пловдив с 1:0 в отложен мач от 12-ия кръг на Първа лига, който бе и повторен дебют за новия наставник на "сините" Славиша Стоянович. На "Герена" възпитаниците на Стоянович надиграха своя съперник, който заема второ място в класирането, и заслужено стигнаха до трите точки.

Левски заслужено стигна до трите точки на "Герена".

През първото полувреме домакините доминираха тотално на терена и можеха да поведат още в началото, но гол на Найджъл Робърта бе отменен заради игра с ръка на Насиру Мохамед, който асистира на своя съотборник, но реферът Валентин Железов не отчета факта, че Момчил Цветанов избута в гръб Мохамед. Играчите на Левски продължиха да натискат, макар и трудно да стигаха голови положения, но направиха своя пробив в 36-та минута, когато Мохамед се възползва от грешка на Цветанов и нахлу в наказателното поле, където бе повален от Петър Витанов и Железов отсъди дузпа. Робърта не сбърка от бялата точки и откри резултата, а "смърфовете" не успяха да застрашат вратата на Николай Михайлов нито един път през първата част.

След почивката възпитаниците на Александър Тунчев се опитаха да бъдат по-активни, но продължиха да бъдат неефективни в атака, докато "сините" стояха солидно на терена и контролираха събитията. В крайна сметка до повече голове не се стигна и Левски постигна първа победа в първенството от 19 септември насам (4 загуби и 1 равенство в този период), докато за Локомотив това бе първо поражение от загубата от Лудогорец на 12 септември (5 победи и 3 равенства).

След този успех Левски се изкачи до 9-то място в класирането с 14 точки, докато Локомотив остава на втора позиция с актив от 27 точки. /БГНЕС