Левски няма да играе в Европа през следващия сезон

Отборът на Левски няма да участва в евротурнирите през следващия сезон, след като загуби домакинството си на Локомотив Пловдив с 1:2 в мач от последния кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" "сините" се нуждаеха от задължителна победа, за да си осигурят третото място в крайното класиране, но за пореден път в последните седмици се представиха колебливо и записаха поражение, което позволи на Славия да остане в битката за участие в Лига Европа.

Левски загуби от Локомотив Пловдив и се прости с надеждите си за участие в Лига Европа.

Възпитаниците на Георги Тодоров започнаха добре двубоя срещу "смърфовете", след като още в петата минута Насиру Мохамед бе изведен добре сам срещу Мартин Луков и хладнокръвно преодоля вратаря на гостите за 1:0. В 33-та минута Доминик Малонга се възползва от груба грешка на Георги Георгиев при центриране от корнер и изравни с глава на празна врата. След почивката домакините нямаха сили да наложат сериозен натиск, а 15 минути преди края пловдивчани стигнаха до пълен обрат, след като Малонга се разписа с добър изстрел от воле.

По този начин Левски записа трета поредна загуба в първенството и завършва сезона на четвърта позиция с 53 точки. Така за първи път от пет години насам "сините" няма да участват в евротурнирите. В друг мач от кръга Славия победи Лудогорец с 3:1 у дома и измести Левски от третото място. "Белите" се представиха отлично на стадиона в квартал "Овча Купел" и поведоха с три гола още до почивката чрез Филип Кръстев, Христо Попадийн и Радослав Кирилов. Междувременно Сисиньо от състава на гостите получи директен червен картон в 37-та минута и остави своите с човек по-малко. Силите на Орлите" стигнаха до почетно попадение в 74-та минута, дело на Дан Битон, а в разградчани се провалиха в целта си да завършат сезона без нито едно поражение, допускайки първа загуба в последния си мач от кампанията.

Славия завършва на трето място в класирането с 55 точки и ще играят бараж с Ботев Пловдив за участие в Лига Европа през следващия сезон.

В последния мач от кръга ЦСКА разби Берое с 5:0 на стадион "Българска армия" и завърши на второ място в крайното класиране с 59 точки. Головете за "армейците" вкараха Евандро, Валентин Антов, Али Соу и Тиаго Родригес (2). /БГНЕС