Левски не издържа срещу Айнтрахт и отпадна от Европа

Левски не успя да сътвори чудото в Германия и да елиминира Айнтрахт, след като загуби реванша от плейофите в Лигата на конференциите с 0:2. Така с общ резултат 3:1 от двата мача германците се класираха за груповата фаза на турнира, но Левски се представи достойно срещу именития си съперник и заслужава само адмирации за участието си в Европа през този сезон.


В 25-тата минута се разписа Мармуш. Радостта на египтянина обаче бе кратка, тъй като при извеждащото подаване в коридор е бил в засада. Секунди по-късно Андреев парира нов удар на нападателя, но той пак бе в нередовна позиция.

След само половин час игра Топмьолер извърши принудителна смяна - играта напусна Якич, който пострада при удар в свой съотборник. На негово място влезе шведът Ларсон. Към края на полувремето Роналдо не успя да отправи точен удар и Трап си отдъхна.

Лошо изчистване на Петрис рано във второто полувреме създаде суматоха пред българската врата, но всичко се размина безболезнено. Последвахата може би най-силните и активни минути за "сините" в мача, когато те за първи път погледнаха повече към противниковата половина, но без да имат каквито и да е реални шансове.

Рикардиньо пък получи аркада след единоборство с Робин Кох.

В последните десетина минути Айнтрахт реши всичко в своя полза. Първо в 79-ата минута, точно както и преди седмица на "Васил Левски", световният шампион Марио Гьотце се оказа непокрит отдясно на българската врата и с прецизен пас намери Нганкам, който без проблеми реализира за 1:0.

Левски тръгна напред, като в 84-ата минута Уелтън нахлу в наказателното поле на Трап и центрира, но подаването му бе блокирано, а две минути след това Франкфурт нанесе и втория си удар. Прекалено лесно изгубена топка в центъра прерасна в перфектна атака на "орлите", които с три паса стигнаха до точката за изпълнение на дузпа, откъдето Шкири не сбърка за 2:0.

Българите не отправиха нито един точен удар през целия мач. /БГНЕС