Левски нанесе първа загуба на Черно море и доближи лидерите

Отборът на Левски се доближи на четири точки от лидера в класирането Локомотив Пловдив, след като победи Черно море с 1:0 у дома в мач от 14-ия кръг на Първа лига. За "моряците" това бе първа загуба от началото на сезона.


Двубоят започна с равностойна игра, но ключовият момент дойде в 22-та минута, когато централният защитник на варненци Влатко Дробаров изгуби топката в опасна зона и в опит да си я върне влезе грубо в краката на Джавад ел Джемили. Първоначално съдията Никола Попов му показа жълт картон, но след консултация с екрана край тъчлинията той изгони бранителя на Черно море. Въпреки това тимът на Илиан Илиев продължи да стои солидно на терена и не позволяваше чисти опасности пред вратата на Иван Дюлгеров.

Все пак домакините успяха да отключат защитата на съперника в 57-та минута, когато Ел Джемили отправи силен удар по диагонала, а Дюлгеров не реагира добре и топката влезе във вратата му. До края на мача домакините гостите не намериха начин да отговорят и по този начин за първи път през кампанията усетиха вкуса на поражението.


Така Левски се върна на победния път след загубата от Лудогорец и равенството с ЦСКА в последните два кръга, като "сините" вече има 26 точки от 13 мача и изостават с четири точки от първия Локомотив Пловдив, който е изиграл 14 срещи. Черно море остава на втора позиция с 29 точки от 14 мача. /БГНЕС