Левски нахлу в топ 6 след победа над Ботев Пловдив

Отборът на Левски продължи с добрите си игри в последните седмици, след като победи Ботев Пловдив с 2:0 у дома в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. На стадион "Георги Аспарухов" възпитаниците на Станимир Стоилов играха по-добре и заслужено стигнаха до успеха, като едновременно с това записаха и пети пореден двубой без допуснат гол.

С този удар с глава Гьоко Зайков даде ранна преднина на "сините"

Срещата започна отлично за "сините" и още в шестата минута северномакедонският национал Гьоко Зайков даде преднина на домакините с удар с глава след центриране от фал на Радослав Цонев. Това бе първи гол за централния бранител с екипа на Левски. И двата тима имаха своите положения за гол, но до ново попадение се стигна едва в 79-та минута, когато Борислав Цонев вкара с точен и силен изстрел по диагонала, след като бе добре изведен от Здравко Димитров.

До края гостите нямаха сили да отговорят и регистрираха пета загуба от началото на сезона, след която заема четвърто място в класирането с 29 точки. От своя страна Левски за първи път през сезона намери място в топ 6, като е на шестата позиция с актив от 25 точки.

В следващия кръг Левски посреща Берое в неделя, 12 декември, от 16:30 часа, докато за Ботев Пловдив предстои домакинство на Царско село в събота, 11 декември, от 16:30 часа. /БГНЕС