Левски изпусна дузпа и победата срещу ЦСКА в скучно дерби

Левски изпусна дузпа и победата във Вечното дерби с ЦСКА. Мачът от 26-иа кръг на Първа лига завърши 0:0. Двата отбора изиграха слаб мач. До почивката "червените" нямаха удар към вратата на съперника, а "сините" се отчетоха с два. Второто полувреме бе една иде по-добро и накрая Левски дори имаше шанс за спечели, но Бусато спаси удар на Ивелин Попов от бялата точка. "Червените" продължават да са лидери, но вече само с две точки през Лудогорец. Левски е четвърти с 45 пункта.

За "сините" това бе първи двубой след напускането на треньора Станимир Стоилов. ЦСКА пък започна без нито един българин в своя стартов състав. Статистиката показва, че никога досега "червените" не са излизали във Вечното дерби с единайсеторка, съставена изцяло от чужденци.

В седмата минута Тибо Вион проби, но Келиан ван дер Каап успя да го спре. Малко по-късно Назон центрира в наказателното поле, но отново защитникът на "сините" да изчисти. В 12-ата минута се стигна до опасно влизане на Андриан Краев в краката на Жеферсон, за което той получи жълт картон.

Саша Илич трябваше да прави принудителна смяна. Жеферсон, който получи травма, отстъпи мястото си на Марселино след само половин час игра. Няколко минути по-късно се откри отличен шанс пред Роналдо, който получи топката от Ивелин Попов в наказателното поле, но Тибо Вион се намеси на време и предотврати сигурен гол в "червената" врата.

До почивката трима играчи на ЦСКА получиха жълти картони - Тибо Вион, Тобиас Хайнц и Амос Юга.

Още в началото на втората част можеше да се стигне до куриозен автогол. След центриране в наказателното поле на Левски Филип Кръстев не успя да изчисти добре и за малко да вкара топката в собствената си врата. Малко след това се стигна до неприятен сблъсък между Тибо Вион и Андриан Краев. В 52-ата минута "червените" нанесоха първия си удар в мача, Тибо Вион стреля от дистанция, но не затрудни Пламен Андреев.

По-късно Бусато беше затруднен след рикошет при шута на Уелтон, но улови. Чак в 79-та минута се стигна до нещо вълнуващо, но Бусато спаси с една ръка удара с глава на Рикардино.

Седем минути след това Роналдо поиска дузпа за игра с ръка на Де Нойер и Никола Попов първо даде знак, че играта продължава. Реферът обаче получи сигнал в слушалката и изгледа ситуацията на повторение и посочи бялата точка. Ивелин Попов пое отговорността, но Бусато се хвърли в десния си ъгъл и спаси. /БГНЕС