Левски изпрати Мъри с победа над Локомотив София

Левски спечели домакинството си на Локомотив София с минималното 1:0 у дома в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят бе и последен за старши треньора на "сините" Станимир Стоилов, който обяви след края на срещата, че няма да води повече столичани.

Филип Кръстев (д) отбеляза победния гол за "сините".

Началото на мача бе за домакините, които атакуваха най-често от ляво и чрез Уелтън. Бразилецът на няколко пъти създаде главоболия на гостуващата отбрана, но възпитаниците на Станислав Генчев играха по традиционен начин в защита - дисциплинирано и компактно. От другата страна "железничарите" рядко на свой ред застрашаваха вратата на капитана на Левски Пламен Андреев. "Сините" натиснаха и в края на полувремето най-накрая пречупиха полуфиналистите за Купата на България след чудесно изпълнение на Филип Кръстев, негов шести гол от началото на сезона в първенството.

След паузата динамиката на терена поспадна, но домакините имаха няколко добри положения да сложат точка на спора с втори гол. Умората у "сините" си каза думата в заключителните минути и локомотивци погледнаха напред, като дори се разписаха чрез Франса, но попадението му правилно бе отменено заради засада след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). В крайна сметка, Левски удържа крехкия си аванс и така изпрати подобаващо Стоилов в неговия 226-и мач начело на столичния гранд.

С успеха "сините" се изкачиха на четвъртото място с 44 точки след четвъртата си последователна победа без допуснат гол - тимът е на точка пред петия Локомотив Пд и на четири зад третия ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. Локо София е девети с 34 пункта. В следващия кръг "железничарите" се изправят срещу Пирин Благоевград у дома, а Левски е символичен гост на ЦСКА ден след Великден. /БГНЕС