Левски и Ботев Пд поделиха точките на „Герена“

Левски и Ботев Пловдив не се победиха на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, завършвайки при равенство 2:2 след здрава и оспорвана битка.

Атанас Илиев даде аванс на „канарчетата“ в 16-та минута след асистенция на Маркиньос, но „сините“ отвърнаха на предизвикателството още до почивката, осъществявайки пълен обрат. Найджъл Робърта продължи с великолепното си представяне, изравнявайки резултата в 33-та минута, след като през седмицата вкара хеттрик за успеха над Берое с 3:1 в 1/8-финалите за Купата на България. Нидерландският нападател на столичани асистира малко след това на Мартин Петков.

Ботев започна по-добре след почивката и отново Илиев бе на точното място, за да се разпише във вратата на Звонимир Микулич. Този път в ролята на асистент се превърна Реда Рабей. До края на мача не паднаха нови попадения и така двата отбора поделиха точките. За „сините“ това бе трето поредно равенство в Лигата, докато Ботев остава без успех при новия наставник Азрудин Валентич в петте изиграни срещи под негово ръководството във всички турнири.

В подреждането Левски е девети с 21 точки, докато Ботев е 11-и със 17 пункта. В следващия кръг играчите на Славиша Стоянович гостуват на Ботев Враца, а пловдивчани ще търсят реванш за загубата си от ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България идната събота.

Не знам откъде да започна. С такива грешки в защита, дезориентираност в халфовата линия, не съм очаквал днес. Честно да кажа имахме късмет да не загубим и тази точка. Искам да бъда реален и обективен. Не може да така неотговорно да играем. Не знам на какво се дължи. Трябва да се успокоя и да видя мача пак. Не можем толкова глупаво да губим топки. Губим в опасни зони, правим нарушения. Подаряваме им чисти топки. Не беше добре и мога само да се извиня на феновете на Левски. Такъв дезиорентиран отбор не съм очаквал“, коментира наставникът на "сините" Славиша Стоянович.

Направили сме добър анализ на Ботев. Знаехме, че е възможно да играят с четирима в защита. Направихме и нашата схема. Знаем, че имат качествени футболисти, които на скорост ще ни създадат проблеми. Супер ден на Илиев. Нямахме отговор на неговата игра и искам да го поздравя. Това беше добре за играчите, които са бързи и играят на крилото. В петък на тренировката Михайлович се контузи. В три дни и тримата крайни защитници се контузиха. Но това не е оправдание защо не играхме на нивото, на което трябва да сме. Това е футболът и трябва да реагираш. Ние не може да се опираме само на головете на Робърта, за Левски е малко. Трябва халфовете, крилата също да вкарват“, завърши той. /БГНЕС