Левски е на финал за Купата след втора победа над Лудогорец

Отборът на Левски се класира за финала на Купата на България, след като победи Лудогорец с 1:0 у дома в реванша от полуфиналите на турнира и отстрани своя съперник с общ резултат 4:2. Пред близо 20 хиляди зрители на препълнените трибуни на стадион "Георги Аспарухов" "сините" стигнаха до заслужен успех и на 11 май ще спорят с големия си съперник ЦСКА за трофея.

Уелтън бележи победния гол за Левски

Страхотната атмосфера на "Герена" от хилядите "сини" фенове даде криле на играчите на Станимир Стоилов и те нанесоха решителен удар още в третата минута, когато Филип Кръстев изведе Уелтън с прецизен пас, бразилецът преодоля Игор Пластун и с точен изстрел по диагонала даде преднина на домакините. До края на първото полувреме играчите на Левски доминираха и създадоха още няколко добри възможности за гол, но не успяха да ги реализират. След почивката "сините" убиха темпото на играта и не дадоха почти никакви шансове на "орлите" да се върнат в мача. Разградчани така и не намериха път към врата на съперника и по този начин записаха втора загуба от Левски в рамките на седмица.

По този начин Левски записа 17-та суха мрежа в 26 официални мача под ръководството на Станимир Стоилов и се класира за финала на Купата, където ще срещне ЦСКА. Това ще бъде първи финал за този трофей между двата съперника от 2005-та година насам. Левски търси първия си триумф за Купата от 2007-ма година насам и първи трофей от 2009. От своя страна Лудогорец продължи с неубедителното си представяне в този турнир, като "орлите" са печелили Купата само два пъти, въпреки че в последните 11 години неизменно взимат титлата.

Решаващият мач за трофея ще се играе на 11 май. /БГНЕС