Левандовски: Историята ми в Байерн приключи

Роберт Левандовски обяви, че времето му в Байерн Мюнхен е приключило, без да конкретизира бъдещите си планове, на фона на спекулациите за трансфер в Барселона.

Днес е сигурно, че моята история с Байерн стигна до своя край…не мога да си представя допълнително сътрудничество след всичко, което се случи през последните няколко месеца. Трансфер ще бъде най-доброто решение. Вярвам, че Байерн няма да ме спре само защото може“, каза полският нападател пред журналисти във Варшава.

Роберт Левандовски.

Предвид факта, че до края на настоящия му договор с баварския колос остава още година, Барселона е отправила оферта на стойност 32 млн. евро. В интервю за полската телевизия Eleven Sports PL, Лева намекна за преминаване в Ла Лига, след като сподели колко би се насладил на това да живее в Испания. "Мисля, че мястото е много добро, не само за почивка", каза той, добавяйки, че има къща в Майорка. Главният изпълнителен директор на Байерн Оливер Кан и спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич вече подчертаха публично, че няма да пуснат Левандовски да си тръгне преди 2023 година.

Носител на наградата на ФИФА за Най-добър футболист в последните две години, Левандовски е спечелил всеки един възможен трофей с Байерн след присъединяването си към германския гранд през 2014, включително осем пъти Бундеслигата и общо десет, като прибавим двете му предишни шампионски титли на страната с бившия отбор Борусия Дортмунд. Полякът грабна и трофея от Шампионска лига с баварците през 2020. 33-годишният футболист стана Реализатор номер 1 в Бундеслигата за пети пореден сезон, след като вкара впечатляващите 35 попадения във висшия ешелон на Германия.

Днес Байерн Мюнхен потвърди напускането на френския полузащитник Корентен Толисо, чийто договор с германския шампион изтече след пет години в Мюнхен. /БГНЕС