Лестър започна със стил защитата на титлата, Кембридж шокира Нюкасъл за ФА Къп

Лестър надигра Уотфорд с 4:1 в двубой от третия кръг на ФА Къп, като по този начин започна успешно защитата на трофея си от миналата година, когато надви Челси с 1:0 на „Уембли“.

На „Кинг Пауър“ раздираният от кадрови проблеми тим на Брендан Роджърс започна по-активно срещата и закономерно поведе още в 7-та минута чрез Юри Тилеманс, който реализира дузпа за нарушение на Франциско Сиералта срещу Яник Вестергор при центриране от ъглов удар. В 25-та минута „лисиците“ ликуваха за втори път след точната интервенция на Джеймс Мадисън, който елегантно преодоля стража на „стършелите“ Даниел Бахман след страхотна асистенция на Адемола Лукман.

Лукман се изяви с чудесен пас към Мадисън за втория гол на Лестър.

120 секунди по-късно обаче отбраната на домакините не се справи и Жоао Педро върна надеждите на Клаудио Раниери и компания. В края на полувремето гостите можеха да стигнат и до изравнителен гол, но Хамза Чудури изби топката близо до голлинията на Дани Уорд. След паузата Лестър дръпна с 3:1 след гол на Харви Барнс, който първоначално бе отменен поради засада, но след това решението бе коригирано след намесата на ВАР. Скоро след това играта бе прекъсната за около пет минути поради спиране на тока. След подновяването на играта Уотфорд можеше да се върне в мача, но напречната греда попречи на „стършелите“ да намалят дефицита си. Вместо това, Марк Олбрайтън сложи точка на спора с четвърти гол и даде летящ старт на действащия шампион в турнира.

Освен Уотфорд, още два отбора от Висшата лига се простиха с участието си в най-старата футболна надпревара в света – Бърнли отстъпи на Хъдърсфийлд с 1:2 у дома, а Нюкасъл бе шокиран от Кембридж Юнайтед, където се подвизава българският страж Димитър Митов, след домакинско поражение с 0:1 за най-голямата сензация в трети кръг. Дебют за "свраките" направи новото попълнение на тима Кийран Трипиър - първата покупка след закупуването на клуба от саудитски консорциум.

Останалите резултати:

Макълсфийлд – Мидълзбро 2:3

Бристъл Сити – Фулъм 0:1 след продължения

Ковънтри – Дарти Каунти 1:0

Хартлипуул – Блекпул 2:1

Милуол – Кристъл Палас 1:2

Барнзли – Бароу 5:4 след продължения

Боръм Ууд – АФК Уимбълдън 2:0

Кидърминстър – Рединг 2:1

Питърбро – Бристъл Роувърс 2:1

Порт Вейл – Брентфорд 1:4

Куинс Парк Рейнджърс – Родъръм 1:1 (8:7 след дузпи)

Уест Бромич Албиън – Брайтън 1:2

Уигън – Блекбърн 3:2. /БГНЕС