Лестър удари Сити за Къмюнити Шийлд в дебюта на Грийлиш

Лестър триумфира с Къмюнити Шийлд, след като надви Манчестър Сити с минималното 1:0 на Националния стадион „Уембли“.

Ихеаначо миг преди да отбележи победния гол от дузпа.

Двубоят, който традиционно противопоставя шампиона на Висшата лига и носителя на ФА Къп, отбелязва началото на новия сезон в Премиършип. През първата част играта бе равностойна, като „лисиците“ стояха много подредени на игрището и не допускаха сериозни опасности срещу състав на Сити, в който личаха имената на млади играчи като Коул Палмър и Самуел Едози. В края на откриващото полувреме нападателят на Лестър Джейми Варди бе близо до откриване на резултата, но изстрелът му бе първоначално спасен от Зак Стефен, а след това рикошира от страничния стълб.

След паузата „гражданите“ понатиснаха, като Феран Торес не успя да овладее топката при дълго подаване зад защитата. В 65-та минута в игра се появи новото попълнение на шампионите Джак Грийлиш, който пристигна от Астън Вила за рекордните за британски трансфер 100 млн. паунда. Появата му обаче не промени драстично статуквото на терена. Срещата вървеше към изпълнение на дузпи, но в края на редовното време Нейтън Аке събори резервата Келечи Ихеаначо в наказателното поле.

Главният съдия Пол Тиърни посочи бялата точка, а зад топката застана бившият играч на Сити, който не сбърка и донесе втория трофей за Брендан Роджърс и компания в последните няколко месеца, след този за ФА Къп, когато „лисиците“ спечелиха със същия резултат срещу Челси отново на „Уембли“.

Грийлиш (л) дебютира за Сити от резервната скамейка.

Двата отбора стартират след седмица новата кампания във Висшата лига, като Лестър приема Уулвърхемптън, а Манчестър Сити гостува на Тотнъм. /БГНЕС