Лестър сломи Юнайтед в шестголово зрелище на „Кинг Пауър“

Лестър надигра Манчестър Юнайтед с 4:2 в мач от 8-ия кръг на английската Висша лига.

На стадион „Кинг Пауър“ гостите поведоха след страхотен шут от дистанция на Мейсън Грийнууд, който не остави шансове на стража на „лисиците“ Каспер Шмайхел. Домакините обаче изравниха до почивката след гола на Юри Тилеманс, който изненада Давид де Хеа след опит за центриране, който се озова в мрежата на испанския вратар на гостите. След почивката в разстояние на около четвърт час в края паднаха нови четири гола. Първо, Чаглар Союнджю осъществи пълния обрат за Лестър, след като се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на „червените дяволи“.

Тилеманс (л) и Варди (д) се разписаха за победата на "лисиците".

Малко след това обаче Юнайтед изравниха след гол на Маркъс Рашфорд – английският национал се появи в игра през втората част, правейки завръщане в тима след близо тримесечно отсъствие. Манчестърци не успяха да се зарадват на попадението на крилото, тъй като след центъра за „лисиците“, Де Хеа отново трябваше да вади топката от мрежата след фирмено изпълнение на Джейми Варди. В добавеното време влезлият от пейката Патсон Дака оформи крайния резултат, отбелязвайки дебютното си попадение с екипа на Лестър.

Така, възпитаниците на Брендан Роджърс нанесоха втора загуба на Юнайтед от началото на сезона и събраха актив от 11 точки на осмата позиция в класирането, докато „червените дяволи“ са пети с 14 пункта. За играчите на Оле Гунар Солскяр това бе и край на впечатляващата поредица от 29 поредни мача без загуба при гостувания във Висшата лига. В следващия кръг Лестър гостува на новака Брентфорд, докато Манчестър Юнайтед приема Ливърпул.

Останалите резултати:

Астън Вила – Уулвърхемптън 2:3

Манчестър Сити – Бърнли 2:0

Норич – Брайтън 0:0

Саутхемптън – Лийдс 1:0. /БГНЕС