Лестър отвя Нотингам за първа победа във Висшата лига

Лестър надигра Нотингам Форест с 4:0 у дома в последен мач от деветия кръг в английската Висша лига. На „Кинг Пауър“ Джеймс Мадисън вдъхнови „лисиците“ за първи успех от началото на кампанията в Премиършип.

Джеймс Мадисън вкара два гола и асистира за още един при успеха над Форест.

Полузащитникът на домакините даде преднина на водения от Брендан Роджърс тим в 25-та минута. 120 секунди по-късно новаците инкасираха второ попадение в мрежата си след комбинация между Джейми Варди и Харви Барнс, завършена от крилото на „лисиците“. Мадисън оформи класиката в 35-та минута, а през втората част Лестър доигра спокойно срещата. Мадисън приключи впечатляващото си представяне с асистенция за влезлия от пейката Патсън Дака.

По този начин Лестър записа първи успех от началото на сезона във Висшата лига, а мениджърът им Роджърс пое глътка въздух след тежкия старт на кампанията. Съставът отлепи от дъното на таблицата, като е с четири точки, а последен в класирането е вече Нотингам – Форест имат същия актив като „лисиците“, но са с по-лоша голова разлика след поражението си на „Кинг Пауър“.

В следващия кръг новаците приемат Астън Вила на „Сити Граунд“ в понеделник, 10 октомври, от 22:00 часа българско време, докато Лестър гостува на Борнемут два дни по-късно от 17:00 часа б.в. /БГНЕС