Лестър отново остана без ШЛ в последния ден на сезона

Лестър загуби от Тотнъм у дома с 2:4 и се прости с мечтите си да играе в груповата фаза на Шампионска лига за втори пореден сезон в мач от последния кръг на Висшата лига.

Кейн изпревари Салах с един гол за "Златната обувка" във ВЛ.

„Лисиците“ поведоха чрез Джейми Варди от дузпа в 18-та минута, но Хари Кейн възстанови паритета в края на първата част. След почивката отново Варди даде аванс на домакините, но автогол на Каспер Шмайхел върна „шпорите“ за втори път в мача. Нещо повече – тимът на Райън Мейсън се поздрави с крайния успех след две попадения на резервата Гарет Бейл. Така, Лестър ще играе в Лига Европа и през следващата кампания, докато Тотнъм се добра до седмото място, което им дава право на участие в новосформирания турнир Лига на конференциите. За сметка на Лестър, който триумфира в турнира за ФА Къп, в Шампионска лига място намериха Ливърпул и Челси.

Мърсисайдци приветстваха 10 000 свои верни привърженици на „Анфийлд“ за последния домакински мач от сезона и последен за бившия мениджър на „червените“ Рой Ходжсън начело на днешния съперник Кристъл Палас. Ливърпул стигна до трите точки след два гола на Садио Мане и в крайна сметка, след серия от осем победи в последните си десет двубоя за първенство, завърши на трета позиция в крайното класиране. Четвърти остана тимът на Челси, въпреки че „сините“ отстъпиха при визитата на Астън Вила с 1:2. Бертран Траоре и Анвар Ел Гази от дузпа вкараха за бирмингамци, а точен за лондончани бе Бен Чилуел. В края с директен червен картон бе изгонен Сесар Аспиликуета.

Серхио Агуеро се прости с Манчестър Сити с две попадения от пейката при разгромния успех над Евертън с 5:0. Аржентинският нападател на шампионите влезе от резервната скамейка и вкара последните два гола за „гражданите“ – преди това се разписаха още Кевин Де Бройне, Габриел Жезус и Фил Фодън, а Гилфи Сигурдсон пропусна дузпа за „карамелите“.

Фернандиньо асистира и за двата гола на Агуеро в последния мач на аржентинеца за Сити.

Останалите резултати:

Арсенал – Брайтън 2:0

Фулъм – Нюкасъл 0:2

Лийдс – Уест Бромич 3:1

Шефилд Юнайтед – Бърнли 1:0

Уест Хем – Саутхемптън 3:0

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед 1:2. /БГНЕС