Лена Бориславова: Готови сме за избори, но опитваме да ги избегнем

Партия "Продължаваме промяната" е готова за нови избори, но ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол.

Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови, подчерта Бориславова, цитирана от БНР.

"Обаче преди това ще направим всичко възможно да не се стига до нови избори, защото, и тук причината е много проста, трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса", добави Бориславова.

Тя допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от "Има такъв народ", които подадоха оставки.

Началникът на кабинета на премиера е в Ямбол, където заедно със зам.- председателя на парламента Мирослав Иванов откриха офис на "Продължаваме промяната".

Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството. "Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали", каза той, цитиран от националното радио. /БГНЕС