Лекторите на LALIGA Football Seminar – представители на Хетафе, Севиля и LALIGA

Бизнес директорът на елитния испански Хетафе – Алберто Херас, представителят на „господаря“ на Лига Европа Севиля – Естеве Родригес, финансовият анализатор от LALIGA Анхел Бас, международният мениджър за развитие на проекта „LALIGA Impulso” Хесус Писаро, координаторът на академията към LALIGA – Хесус Кампо, и делегатът на LALIGA за Източна Европа и България Естебан Касадо пристигат y нас в началото на тази седмица.

Шестимата ще вземат участие във второто издание на LALIGA Football Seminar, който ще се състои тази сряда, 20 март, в София, а негов домакин ще бъде Гранд хотел „Милениум“. Главни организатори на семинара, който ще събере футболния елит на едно място, са Palms Bet – официален партньор на LALIGA за България, и Фондация „Спорт в България“.

Алберто Херас започва пътя си във футбола преди 20 години – 2004-а, когато се превръща в най-младия агент, осъществил трансфер в Примера Дивисион. Две години по-късно започва работа като маркетинг директор в ASAP Group, a от 2009 до 2014 е вицепрезидент на компанията. Впоследствие Херас е назначен в Хетафе, където и до днес е директор „Бизнес развитие“.

Естеве Родригес има богат опит в разработката на софтуери, както и дълбоки познания в сферата на анализа на данни, изкуствения интелект и стратегическите бизнес инициативи. Основната му задача като част от екипа на Севиля е внедряването на нови технологии и оптимизиране процесите в клуба на всяко едно ниво.

Анхел Бас е финансов анализатор от отдела на LALIGA, контролиращ не само приходната и разходната част в организацията, но и в самите клубове с цел превенция от бъдещи финансови проблеми. Хесус Писаро е бивш делегат на LALIGA, който съвсем до скоро отговаряше и за присъствието на организацията в България. От началото на сезона Писаро е част от проекта „LALIGA Impulso”, благодарение на който клубовете в първите две лиги на Испания получиха финансиране в общ размер на близо 2 милиарда евро. Хесус Кампо пък е международен проектов мениджър на академията на LALIGA.

Миналогодишното, дебютно издание на LALIGA Football Seminar бе уважено от целия роден футболен елит. Ценни знания и информация клубовете от Първа и Втора лига у нас получиха от Диего Санчес, директор „Бизнес развитие“ в Атлетико (Мадрид), Пабло Аркеро, директор „Спонсорства“ в Реал Бетис, Айтор Хименес, директор „Бизнес и стратегическо развитие“ в Алавес, както и Сяоуей Гао и Хесус Писаро от LALIGA.

Пълна информация за семинара, къде и как да се закупят билети може да откриете на www.footballseminar.bg. /БГНЕС