Лейкърс сгази Мемфис за място на полуфиналите в НБА

Ел Ей Лейкърс разби Мемфис със 125:85 в мач номер 6 от плейофната серия между двата отбора и се класира за полуфиналите в Западната конференция на НБА.

ЛеБрон Джеймс и компания не оставиха никакъв шанс на съперника, дръпнаха с 15 точки още на полувремето, а след това просто довършиха работата си срещу обезсърчения съперник.

Джеймс записа 22 точки, добави 5 рибаунда и 6 асистенции, но най-резултатен за победата ба Д`Анджело Ръсел (31 т.). Звездата на гостите Джа Морант повече нервничеше, а и очевидно не бе напълно готов за мача след травмата в китката от предните дни, като завърши с едва 10 точки.

На полуфинала Лейкърс ще срещне победителя от двойката Голдън Стейт - Сакраменто, но ще почака още ден, за да разбере името му.

Шампионите изпуснаха златен шанс да затворят серията. Те обаче загубиха с 99:118 и резултатът стана 3-3 победи. Сакроменто ще е домакин в решителния седми мач.

Малик Монк бед над всички за победителите с 28 точки. 26 добави Де Арън Фокс. Стеф Къри отвърна с 29 точки, Клей Томпсън добави 22, но усилията им не стигнаха. /БГНЕС