Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига

Тимът на Леганес се прости със статута си в Ла Лига, след като завърши наравно у дома с шампиона Реал Мадрид 2:2 в двубой от последния кръг на шампионата.

Играчите на Леганес не успяха да се доберат до трети гол срещу Реал и се простиха със статута си в Ла Лига.

Серхио Рамос откри с глава за Кралския клуб в 9-та минута, но в края на първото полувреме Бруно Жил върна надеждите на домакините. Марко Асенсио върна аванса на „белия балет“ след втората асистенция в срещата на Иско, но Рожер Асале възстанови за втори път паритета в двубоя десетина минути преди края на редовното време. Въпреки натиска до края, Леганес не успя да обърне мача и така изпадна от висшия ешелон на Испания. Прекият съперник на тима в битката за оцеляване – Селта, стигна до равенство при гостуването на вече изпадналия Еспаньол, и така завърши с точка повече от Леганес. В края на първото полувреме каталунците дори поведоха в резултата чрез Адриан Ембарба, но попадението беше отменено след намесата на ВАР, тъй като топката бе докоснала главния съдия Адриан Кордеро, което по новите правила означаваше топка за атакуващия в ситуацията отбор. Към Сегунда Дивисион пое и новакът Майорка. В борбата за Лига Европа също не липсваше драма, като Аднан Янузай изравни в края, за да гарантира шестото място на Реал Сосиедад в крайното класиране. Преди това Коке бе извел Атлетико Мадрид напред. Гранада също ще играе в евротурнирите след убедителна домакинска победа над Атлетик Билбао с 4:0. Головете за тима реализираха Роберто Солдадо, Антонио Пуертас, Карлос Фернандес и Анхел Монторо. Освен Сосиедад и Гранада, в ЛЕ ще играе още Виляреал, който се класира директно за групите, а четирите представители на Испания в ШЛ догодина ще са Реал, Барселона, Атлетико и Севиля.

Янузай (л) ликува със съотборниците си след изравнителния гол срещу Атлетико.

Всички резултати: Валядолид – Бетис 2:0 Виляреал – Ейбар 4:0 Леванте – Хетафе 1:0 Осасуна – Майорка 2:2 Севиля – Валенсия 1:0. /БГНЕС