ЛеБрон приоритизира физическото си състояние за своя 20-и сезон в НБА

Звездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс заяви, че опазването от контузии ще бъде основният му приоритет, подготвяйки се за юбилеен 20-и сезон в Националната баскетболна лига (НБА), в който вероятно ще задмине легендата Карийм Абдул-Джабар във вечната ранглиста по реализатори. 37-годишният баскетболист влиза в новия сезон с целта да върне Лейкърс в плейофите след разочароващо представяне миналата кампания, в която „езерняците“ страдаха от комбинация от контузии и слаба форма.

Джеймс, който изигра 56 мача миналия сезон, сподели пред журналистите в медийния ден на Лейкърс, че опазването от контузии ще бъде основният му приоритет този сезон. „Просто да бъда на разположение, това е най-важното. Очевидно, някои контузии не могат да бъдат контролирани, но това е психическата ми настройка. За мен като един от лидерите на тима, това да съм наличен е най-важното нещо в тази лига – да бъда на паркета“.

ЛеБрон Джеймс.

Джеймс се изкачи на второ място в класацията за реализатори на всички времена в рамките на редовния сезон, измествайки Карл Малоун по време на мач с Вашингтон Уизардс. Той влиза в сезон 2022-23 на 1325 точки зад водача в тази ранглиста – Абдул-Джабар, което означава, че ако запази средните си показатели за точки на мач, ще подобри рекорда още тази кампания. Той обаче далеч не е вманиачен по подобряването на постижението на легендата на Лейкърс. „Единственият път, в който това ми е минавало през главата, е било, когато някой е публикувал нещо в социалните ми мрежи и аз съм скролвал през фийда ми, за да го видя. И всеки път реакцията ми е „Уау“. Никога не съм мислел за рекорди по време на кариерата ми, просто съм искал винаги да съм във възможно най-добра форма преди сезона и да съм на разположение. Но знаейки, че съм на прага да счупя най-преследвания рекорд в НБА ме кара да бъда смирен, това е нещо страхотно. Да бъда в същия дъх с Абдул-Джабар, който е носил този екип и е бил лидер на тази организация, това е нещо изумително за мен. Няма да се поставям под допълнително напрежение за този рекорд по време на сезона. Но ще бъде исторически момент, когато се случи, и ако семейството и приятелите ми са там, за да го видят, това ще бъде най-важното“.

„Кралят“ се изказа ласкако и за новия треньор на калифорнийци Дарвин Хам – бившият асистент на Милуоки Бъкс замени на поста уволнения Франк Вогъл през юни. „Всеки ден нещата се подобряват, но мисля, че прозрачността, която имаме от назначението му за старши треньор, е страхотна. Имахме няколко разговора, не само за баскетбол, но и за нещата извън паркета. Мисля, че заставането му начело на баскетболен отбор беше дългочакано. Щастлив съм да бъда част от това приключение и да се опитаме да направим някои специални неща заедно“.

ЛеБрон, който подписа нов двугодишен договор с Лейкърс миналия месец, добави, че остава напълно отдаден на организацията, към която се присъедини през 2018. „Дойдох тук, защото вярвам в организацията, и продължавам да съм тук. Буквално е толкова просто. Отдаден съм на организацията, докато договорът ми не изтече. Очаквам с нетърпение да стартирам утре“, завърши Джеймс. /БГНЕС