ЛеБрон и Дюрант ще са капитани на Запада и Изтока в Мача на звездите

Станаха ясни стартовите петици за Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация, който ще се проведе на 7 март в "Стейт Фарм Арина" в Атланта, Джорджия. Съставите на вата тима се определят чрез гласуване на феновете, като най-голям вот в Западната конференция е получил ЛеБрон Джеймс от Ел Ей Лейкърс, докато на Изток номер 1 е Кевин Дюрант от Бруклин Нетс.

ЛеБрон Джеймс получи най-много гласове в гласуването на феновете.

Съотборници на ЛеБрон ще бъдат Стеф Къри, Кауай Ленард, Лука Дончич и Никола Йокич, докато за Изтока ще стартират още Брадли Бийл, Кайри Ървинг, Джоел Ембийд и Янис Адетокумбо. По този начин в двете стартови петици има рекордните в историята петима чужденци.

За ЛеБрон Джеймс това ще е 17-то участие в Мача на звездите, като по този показател той изостава единствено от Карим Абдул-Джабар (19) и Кобри Брайънт (18). Краля е рекордьор със своите 17 поредни участия, като не е пропускал събитието от сезон 2004/05 насам.

Сред резервите на двата тима също личат много сериозни имена. За Запада на пейката ще са Антъни Дейвис, Пол Джордж, Деймиан Лилард и Зайън Уилямсън, докато извън стартовата петица на Изток останаха Джеймс Хардън и Ръсел Уестбрук. /БГНЕС