ЛеБрон и Янис ще са капитани на двата отбора в Мача на звездите

ЛеБрон Джеймс (Ел Ей Лейкърс) и Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс) ще бъдат капитани на двата отбора в Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация, след като получиха най-много гласове в анкетата сред фенове, журналисти и играчи.

Ветеранът Джеймс ще участва за 19-ти път, а сигурни титуляри от Западната конференция са още Стеф Къри (Голдън Стейт Уориърс), Никола Йокич (Денвър Нъгетс), Лука Дончич (Далас Маверикс) и Зайън Уилямсън (Ню Орлийнс Пеликанс). За Адетокумбо това ще е седми мач на Звездите, а от Изток титуляри ще бъдат също Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Кевин Дюрант (Бруклин Нетс), Донован Мичъл (Кливланд Кавлаиърс) и Кайри Ървинг (Бруклин Нетс). Лидерът на Филаделфия Севънтисиксърс Джоуел Ембийд остава извън титулярите, след като получи по-малко гласове от Тейтъм.

Както и в предишните няколко години, капитаните на двата отбора ще изберат своя състав в драфт, като могат да избират баскетболисти и от двете конференции. Драфтът ще се проведе малко преди началото на самия мач, който ще се играе на 19-ти февруари в Солт Лейк Сити, Юта.

В същото време лидерът в Източната конференция Бостън Селтикс записа трето поредно поражение, след като загуби домакинството си на Ню Йорк Никс със 120:117 след продължение. В Бостън домакините наваксаха изоставане от 12 точки в последните пет минути на четвъртата част, но Джейлън Браун пропусна два ключови фала 7,6 секунди преди края на продължението, за да позволи на Никс да грабне победата.

Джулиъс Рандъл реализира 37 точки и 9 борби за гостите, Джейлън Брънсън завърши с 29 точки и 7 асистенции, а Никс записаха само осем загубени топки в двубоя. За Селтикс Джейсън Тейтъм вкара 35 точки и добави 14 борби, а Браун се отчете с 22 точки и 9 борби, но двата пропуснати фала в края на продължението принудиха Бостън да направи нарушение, с което шансове за успех се изпариха. "Удържахме натиска, играхме задружно и здраво. Постигнахме добър резултат", коментира Джей Ар Барет след двубоя.

След този успех Ню Йорк Никс заема седмо място на Изток с баланс 27-23, докато Бостън продължава да бъде отборът с най-добър актив в Лигата (35-15).

Останалите резултати:
Нетс - Пистънс 122:130
Хорнетс - Булс 111:96
Рокетс - Кавалиърс 95:113
Сънс - Маверикс 95:99
Клипърс - Спърс 138:100.
/БГНЕС