Лавров на посещение в Турция на 6-7 април

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7 април, за да обсъди, наред с други въпроси, двустранните отношения, положението в Украйна, Сирия и Нагорни Карабах. Това съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, като добави, че посещението ще се състои по покана на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.


"По време на контактите се планира да бъде обсъден широк кръг от проблеми, на първо място състоянието и перспективите на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително търговията, енергетиката и туризма", заяви Мария Захарова на брифинг (излъчен по канала на външното министерство в YouTube).

Говорителката на външното министерство добави, че на срещата ще се проведе "подробен обмен на мнения по актуални въпроси от регионалния и международния дневен ред".

"Ще се проведе задълбочен обмен на мнения по актуални въпроси от регионалния и международния дневен ред, включително настоящата ситуация в Украйна, Сирия и Нагорни Карабах, както и в Централна Азия и Афганистан", добави Захарова.

Двете страни ще изработят и "график на двустранните контакти на различни нива". /БГНЕС

Тагове: