Лацио удари Милан и подгони топ 4

Лацио надигра Милан у дома с класическото 3:0 в среща от 33-ия кръг на италианската Серия А.

Имобиле (ц) празнува след третия гол във вратата на Милан.

„Орлите“ започнаха по блестящ начин двубоя, повеждайки още във втората минута чрез Хоакин Кореа, който получи асистенция от Чиро Имобиле. В края на първата част попадение на Мануел Ладзари бе отменено, но отново Кореа в началото на второто полувреме удвои преднината на домакините. В заключителните минути Имобиле реализира трето попадение в мрежата на „росонерите“, с което оформи и крайния резултат. В класирането тимът на Симоне Индзаги има вече 61 точки, на пет от топ 4, но и с мач по-малко от четвъртия Ювентус. „Старата госпожа“ има същия брой точки с Милан и Наполи.

Неаполитанци надвиха по-рано през деня Торино като гост с 2:0. Тимуе Бакайоко откри в 11-та минута, а само две по-късно Виктор Осимен реализира втори гол, с който до голяма степен сложи край на амбициите на домакините за нещо от сблъсъка. В края на двубоя Роландо Мандрагора остави торинци в намален състав. Тимът продължава битката си за оцеляване, като с актив от 31 точки е на 16-а позиция – същите точки имат и отборите на Каляри и Беневенто.

Осимен (л) реализира втория гол за Наполи.

В следващия кръг Лацио приема Дженоа, Милан е домакин на Беневенто, Наполи посреща Каляри, а Торино играе с Парма в къщи. /БГНЕС