Лацио направи за смях шампиона Милан на "Олимпико"

Лацио разби с 4:0 шампиона Милан на Олимпико, въпреки че бе без основния си реализатор Чиро Имобиле. Така "росонерите" вече са в серия от 5 поредни мача без победа във всички турнири. Тимът на Стефано Пиоли остава втори в класирането с 38 точки, но цели 12 от лидера Наполи. Лацио пък се изравни с Интер и Рома - трите тима имат по 37 т., но за момента “орлите” са трети.

Резултатът бе открит още в четвъртата минута. Ладзари проби по лявото крило и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Луис Алберто прескочи топката, а Сергей Милинкович-Савич остана сам и с лекота реализира за 1:0. Това даде страхотен тонус на "орлите", които със силна игра успяха да удвоят до края на полувремето чрез Матиа Дзакани. Удан на Марушич бе отразен от Татарушану, след което топката срещна гредата. При добавката Дзакани не сгреши - 2:0. В края на първата част “росонерите” можеха да допуснат и трети гол, но Кяер блокира с прекрасен шпагат удар на Дзакани.

През втората част нищо особено не се промени на терена, като Луис Алберто вкара за 3:0 от дузпа в 67-ата минута, преди осем по-късно Фелипе Андерсон окончателно да подпечата разгрома. Бразилецът беше изведен сам срещу Татарушану от Луис Алберто и с техничен удар в ъгъла вкара четвъртия гол във вратата на румънеца.

Лацио безспорно изигра изключителен мач, може би най-силния си под ръководството на Маурицио Сари, докато Милан показа, че с подобна игра в отбрана защитата на титлата е мираж. /БГНЕС