Лакома видра изяде 106 редки шарана за 7000 паунда

Ненаситна видра атакува градинското езеро на жител на британското предградие Уорчестър, Уорчестършир, и вече е изяла повече от сто ценни шарана на стойност около седем хиляди паунда, съобщи Daily Mail.

Бившият учител Киран Маккарти, 68 г., отглеждал 25 години шарани и много ги обичал. Пенсионираният учител признава, че е бил шокиран, когато рибата започнала да изчезва от езерото. Започва да открива разкъсани трупове на риби по брега и заподозрял, че видрата е виновна за изчезването на шараните.

В рамките на пет дни животното изважда 106 шарана. Мъжът се опитал да опази езерото, като стоял цял ден под дъжда, и похарчил 140 лири стерлинги, за да ги покрие със защитна телена мрежа, но нищо от това не помогнало: видрата лесно се промъкнала под нея. "Развъждам риба от 25 години, но никога не съм виждал подобно нещо. Омръзна ми, ядосан съм и разочарован, но видрата прави това, което природата й диктува", оплаква се британецът.

Маккарти се опитал да изплаши животното със светлина, но и това не помогнало. Видрата го погледнала право в очите и продължила да действа. "Тя е толкова смела. Идва в градината между осем часа вечерта и пет часа сутринта. Не спазва никакъв график или диета. Развъждам риби от години и това е трудна работа и много скъпо хоби. Не мога да го преживея", оплаква се британецът и споделя, че сега ще трябва да си намери ново занимание./БГНЕС

Лондон / Великобритания