Лайпциг се добра до 1:1 с Манчестър Сити

Централният защитник на РБ Лайпциг Йошко Гвардиол вкара гол с глава през второто полувреме и неутрализира попадението на Рияд Марез, за да постигне 1:1 с Манчестър Сити в осминафинала на Шампионската лига.

Една от звездите на Световното първенство по футбол в Катар и основна част от защитата на Хърватия, Гвардиол показа атакуващия си талант, като се извиси над защитата на Сити, за да вкара изравнителния гол с глава в 70-ата минута. Сити поведе след 27 минути чрез Марез и изглеждаше на път да постигне комфортна победа като гост, но след почивката спокойствието ги напусна.

Домакините, които са загубили само веднъж в последните си 20 мача, намериха своята енергия през второто полувреме. Нападателят на Сити Ерлинг Холанд страдаше от липса на положения, като на норвежеца явно му липсваше болният полузащитник на "гражданите" Кевин де Бройне.

В другият мач от осминафиналите Интер Милано постигна победа на Порто с 1:0.

Ромелу Лукаку даде на Интер добри шансове да достигне четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от повече от десетилетие, след като вкара единствения гол при победата с 1:0 над Порто. Лукаку отбеляза четири минути преди края на първия мач на "Сан Сиро", малко след като Порто останаха с човек по-малко, поради 2 жълт картон на Отавио.

Реваншите на двата мача ще се играят на 14-ти март. /БГНЕС