Лъчезар Петров: Основната ни цел е да стабилизираме структурите на Левски

Основата ни цел е да стабилизираме структурите на Левски. Това заяви изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров на днешната съвместна пресконференция с Наско Сираков по повод новия петгодишен договор с клуба, предаде репортер на БГНЕС.

Изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров.

Партньорството ни стартира от преди около година и имаше един нов договор края на миналата година, който разшири партньорството – сега, продължавайки да работим в посока да стабилизираме клуба, разширяваме партньорството в още насоки. Договорът, който подписахме, е дългосрочен, и е за срок от пет години. Ще работим по почти всички направления за развитието на клуба – както финансово, така структурно-организационно, спортна-техническа експертиза нямаме, така че там разчитаме изцяло на опита на г-н Наско Сираков. Имайки работеща администрация и правилно функциониращ клуб, това е една добра предпоставка спортно-технически нещата да се случват по правилния начин – основната наша цел е да стабилизираме структурите на клуба, както и да създадем дългосрочни планове и стратегии за развитието му и в края на краищата той да бъде върнат там, където му е мястото“, започна той.

Петров обяви, че ще бъде изготвен финансов и погасителен план. „Финансовите параметри ще ги запазим като конфиденциална информация. Утре на Общото събрание на акционерите ще бъде представена една рамкова структура – тя ще включва човешки ресурси, както и създаването на изцяло нови отдели. Запознати сме, детайлно се запознахме с финансовата картина в Левски – за съжаление, няма как да продължим напред, без да изчистим старите си задължения. Ще бъде изготвен финансов и погасителен план – първо, ще бъдат погасени най-належащите задължения, след това и за останалите – има и текущи такива, които също трябва да бъдат обслужвани, за да избегнем ситуацията футболисти, персонал и служители продължават да работят без това да бъде заплащано“.

Ние ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие, в което идвайки нови спонсори основният фокус беше спортно-техническата част, но струва ми се твърде малко внимание беше отделяне на административната част – за никого не е тайна, че футболът и спортът е бизнес и най-малкото трябва да бъде финансово осигурен. Да, темата старши-треньор очевидно е на дневен ред. Към момента няма да придобиваме акции – ще участваме във взимането на решения, г-н Сираков продължава да бъде мажоритарен собственик на клуба – по отношение на самата среща с г-н Стоилов е да му разкажа за визията за развитие на клуба, и при припокриване се надяваме на положителна развръзка. Едно от основните неща във влизането на нас ще бъде ревизирането правене на финансов план за погасяване, след това основната работа ще падне върху изграждането на структури, отдели, в направление маркетинг, човешки ресурси – неща, които ги няма или са слабо засегнати в клуба“.

Трудно е да се даде еднозначен отговор за бюджета. Има доста задължения, които са разсрочени, трудно е да се определи какъв бюджет е необходим, за да бъде клубът стабилен. С привличането на нови футболисти, това са едни други разходи, които тепърва ще трябва да се калкулират. Ние от една страна имаме определен бюджет, който е упоменат. Да, ние ще поемем задълженията на тези служители, които държа да отбележа ще бъдат служители на Левски, а не на компанията. При нас ние ще поемем възнагражденията – тези екипи ще бъдат изцяло за клуба. Това, че вече имаме история с клуба – тя е ползотворна за нас, и клубът има ползи от това. Фенската маса на Левски може да се каже, че е половин България. Това е партньорство от взаимна полза“, завърши той. /БГНЕС