Кьолн и Майнц поделиха точките в атрактивен мач

Марк Ут получава поздравления след откриващия гол в мача.

Отборите на Кьолн и Майнц направиха равенство 2:2 в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата, с който се поднови сезона в шампионата на Германия след повече от два месеца прекъсване заради пандемията от COVID-19.

Двубоят на "РайнЕнерджиЩадион" започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в шестата минута, когато играещият под наем Шалке 04 Марк Ут реализира дузпа, отсъдена за нарушение именно срещу него. Гостите от Майнц владееха повече топката и търсеха изравнителен гол, но бяха неефективни в атака, като не успяха да затруднят противника и няколко корнера. Осем минути след почивката Кьолн удвои преднината си, след като Флориан Кайнц се разписа с глава от близко разстояние след добро центриране на резервата Доминик Дрекслер. Възпитаниците на Ахим Бейерлорцер не се отказаха и върнаха един гол в 61-та минута, когато Тайво Авони вкара с атрактивен удар с пета след асистенция на Боте Баку. Единайсет минути по-късно резултатът бе изравнен чрез Пиер Кунде, който направи страхотен самостоятелен пробив през центъра на терена и реализира с точен изстрел по земя.

До края на двубоя играчите на Майнц потърсиха пълен обрат, но не успяха да стигнат до него, но въпреки това взеха ценна точка в битката за оцеляване. Отборът вече има 27 точки, с четири повече от 16-ия в класирането Фортуна Дюселдорф. Кьолн заема 10-та позиция в подреждането с актив от 33 точки. /БГНЕС