Кузманов ще играе с квалификант на старта на София Оупън, Лазаров среща чех

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу квалификант в първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в София, който започва утре. Това отреди жребият, който бе теглен днес с участието на самия Кузманов. При успех в първия си мач, Кузманов ще срещне сърбина Душан Лайович или седмия поставен Джак Дрейпър от Великобритания.

Както е известно, Григор Димитров е трети поставен в основната схема и почива в първия кръг, а първият му съперник ще бъде един измежду шведа Микаел Имер и Иля Ивашка от Беларус, докато евентуален негов опонент на четвъртфиналите е датчанинът Холгер Руне, номер 7 в схемата.

Третият ни представител в схемата Александър Лазаров ще премери сили с чеха Иржи Лехечка на старта, а победителят ще играе с четвъртия поставен Лоренцо Музети от Италия. Първи поставен в София е шампионът от последните две издания Яник Синер, а втори - испанецът Пабло Кареньо Буста.

"Турнирът наистина е изключително силен и може би има по-благоприятен жребий, но не и лесен жребий, всички са много добри тенисисти, дори и тези в квалификациите", коментира Кузманов, който сам изтегли своя съперник. "Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година. Надявам се да затвърдя победата си от миналата година и вече следващата цел е да задмина това. Най-хубавото нещо, освен всички добри тенисисти, които ще играят, е, че феновете се завръщат в залата. Винаги когато Григор е в България и играе, това е най-хубавото нещо. Това мотивира всички спортисти, нас, фенове, подрастващи, това е реклама за България", допълни той.

България има двама представители и в квалификациите на турнира, където участие ще вземат Адриан Андреев и Пьотр Нестеров. /БГНЕС