Куртоа бил сменен на почивката заради гастроентерит

От Реал Мадрид заявиха, вратарят на Кралския клуб Тибо Куртоа не е напуснал терена на почивката заради паник атака по време на равенството на „Сантяго Бернабеу“ с белгийския Брюж в Шампионската лига.

Денис наказа на два пъти Куртоа и Реал през първтата част, като белгийският вратар бе сменен на почивката с Алфонс Ареола.

Представянето на белгийския национал бе критикувано, след като допусна две попадения от Емануел Денис, вследствие на което бе заменен след 45 минути игра. Впоследствие се появиха информации, че бившият страж на Челси е получил паник атака, което е довело до смяната му с Алфонс Ареола.Нашият играч никога не е бил диагностициран с паник атака и следователно, тази информация е абсолютна невярна. Тибо Куртоа бе диагностициран и лекуван от остър гастроентерит с признаци на дехидратация и електролитен дисбаланс, който направи невъзможно да завърши двубоя във вторник с Брюж. В момента играчът отговаря позитивно на лечението“, се казва в официално изявление на клуба. Реал е на върха в Ла Лига и остава непобеден след първите си седем шампионатни срещи, но изпитва проблеми в Шампионска лига, където е само с точка след първите си два мача, губейки от ПСЖ в откриващия си двубой с 0:3 в Париж. Попадения на Серхио Рамос и Каземиро донесоха равенството на тима с Брюж 2:2 на „Сантяго Бернабеу“. /БГНЕС