Курти: Не съм получавал ултиматум от международната общност

Не съм получавал ултиматум от международната общност по отношение на ситуацията на север, това заяви премиерът на Косово Албин Курти. Той допълни, че нещата не могат да бъдат решени с натиск или със заплахи, съобщава Kossev.


Той заяви, че на срещата със специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар и пратеника на ЕС за диалога между Косово и Сърбия Мирослав Лайчак е предложил безопасен изход от кризата в Севера, който според него „е причинено от незаконните структури на Сърбия“.

„Не съм получил ултиматум, срещнах се и разговарях с пратениците и предложих безопасен начин за стабилно излизане от кризата в Северно Косово, която беше причинена от незаконни структури“, каза Курти пред медиите.

Той смята, че "със заплахи и споменаване на санкции нещата не се решават".

„Не мисля, че тези неща могат да се решат с натиск и споменаване на последствията, а може би и санкции на най-демократичната и напреднала държава на Западните Балкани. Убеден съм, че ще успеем изясним ситуацията."

Той добави още, че е "готов за преговори и дискусии".

БГНЕС припомня, че според източници на „Albanian Post“ се подготвят санкции срещу Курти и Косово, заради ескалацията на ситуацията в северните части на страната. Бяха ранени войници от KFOR и журналисти от бунтуващи се сърби срещу действията на правителството. /БГНЕС

Категории:

Тагове: