Кунде: Щастлив съм да се присъединя към амбициозен клуб като Барселона

Барселона официално представи централния защитник Жул Кунде, като френският национал обяви, че е щастлив да се присъедини към амбициозен клуб. „Много съм щастлив и горд. Идвам в голям и амбициозен клуб, самият аз пристигам с големи амбиции“, каза 23-годишният футболист на първата си пресконференция като играч на каталунците този следобед в тренировъчната база на „блаугранас“.

Жул Кунде.

Според испанските медии Барселона е платил на Севиля 50 млн. евро, с 10 млн. евро под формата на бонуси, за услугите на бранителя, който подписа петгодишен договор. Той беше спряган и с трансфер в Челси. „Истина е, че имах и друга оферта, но направих усилие да изчакам Барселона да постигне споразумение със Севиля. Когато видях, че това е възможно, избрах Барселона, защото бях много наясно къде искам да отида. Не беше трудно решение, защото желанието ми беше да дойда тук“, каза Кунде.

Той се присъедини към Севиля от Бордо през 2019 и заяви, че „познанията му за Ла Лига ще улеснят адаптацията му“. „Най-важното нещо ще бъде да се приспособя към стила на Барселона“. Защитникът призна, че е разговарял със старши треньора на каталунците Шави в продължение на няколко седмици. „От самото начало усетих доброто отношение от страна на треньора, почувствах, че той ме иска в състава си. Това бе едно от ключовите неща за решението ми, защото това е една от най-важните крачки в кариерата ми. Той поиска от мен да продължа да правя това, което правех в Севиля – да бъда агресивен и да изнасям топката от нашата половина“.

Французинът е изправен пред конкуренция за титулярно място от Жерард Пике, Роналд Араухо, Ерик Гарсия и новото попълнение Андреас Кристенсен. „Вярно е, че има конкуренция, но това е добре за отбора. Треньорът ще реши, не се притеснявам за това. Тук ще трябва да израсна, защото все още съм млад, и да помогна на тима по всяко време. Ще приема конкуренцията като предизвикателство“, завърши Кунде. /БГНЕС