Кубрат Пулев ще се бие с Махмуд Чар за световна титла

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд Чар от Германия в спор за една от световните титли на WBA (редовна) в тежка категория. Това съобщава в социалните мрежи реномираният боксов журналист Дан Рафаел.


Според него, боксовият сблъсък между Кобрата и Чар е планиран за март тази година и ще се проведе в България. Рафаел добавя, че договорът между двамата е вече подписан, като остава да се уточни дата за мача им. Журналистът споделя още, че Чар е искал да се бие с Дерек Чисора, но плановете му са се променили.

39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е известен с прозвището „Диамантеното момче“. Той има 38 мача на професионалния ринг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е допуснал само четири поражения, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.

Кобрата от своя страна спечели последния си двубой срещу поляка Анжей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този начин Пулев се реваншира за поражението си от Чисора през лятото на 2022. Той има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби, като предишните две дойдоха в мачове за световната титла – от Антъни Джошуа през 2020 и от Владимир Кличко шест години по-рано. /БГНЕС