Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир още в първия рунд

Кубрат Пулев победи американеца Франк Мир в първото по рода си издание на "Triad Combat" в Арлингтън, Тексас. Събитието, което противопостави боксьори срещу бойци от ММА и бе със смесени правила между двата бойни спорта, завърши с основното събитие между Кобрата и Мир, в което българинът нокаутира съперника си в края на първия рунд.

Кубрат Пулев

За Кобрата това бе първо качване на ринга след загубата му от световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа през декември миналата година, но днес Пулев категорично превъзхождаше съперника си и спечели с лекота. Българският боксьор очевидно бе в по-добра физическа форма и лесно нанасяше удари на опонента си, а комбинация от дясно и ляво кроше, които попаднаха в главата на Мир, накараха съдията да прекрати мача.

По този начин Пулев получи пояса за първи шампион на "Triad Combat". "Имах срещу себе си двукратен шампион в UFC, но аз бях прекалено добър и бърз за него. Той не виждаше ударите ми. Усетих колко силен удар му нанесох и се учудих, че остана на краката си. Бях проучил на какво е способен той и внимавах", сподели Пулев след успеха. Той се изказа ласкаво за дебютното издание на Triad Combat. "Това е страхотен нов спорт и ще се радвам, ако успее да се наложи, това е бъдещето", каза българският боксьор. /БГНЕС