Кубрат Пулев: Най-вероятно ноември ще направя мач в САЩ

"Засега съм на боксовия ринг, защото смятам, че имам още малко какво да дам на феновете на бокса, защото имам много сила и съм зареден. Чаках една контузия на рамото да отмине, която вече е към своя край и най-вероятно ноември ще направя един мач в Щатите", обяви българският боксьор Кубрат Пулев пред Нова относно завръщането си на боксовия ринг след загубата в мача за световната титла от Антъни Джошуа в края на миналата година.

Кубрат Пулев

Пулев коментира и евентуално си навлизане в българската политика. "За моето влизане в политиката нямам някакви крайни мераци, които на всяка цена, задължително. Ако бих могъл да бъда полезен с нещо за България, за българския народ, за ситуацията, защото наистина като гледам кризата, дори не бих го нарекъл и политиката. Виждате какво се случва, то са обиди, хората в народното събрание дори не са облечени както трябва, което е подигравка с хората, подигравка с институцията. Аз бих могъл да помогна с много и със сигурност бих бил принципен политик, който би отстоявал единствено и само интересите на народа, което в момента не се случва", каза той.

"Ако видя, че народът е готов и желае това нещо, да, с удоволствие. За мен България е много по-голяма любов от бокса. Готов съм не просто да жертвам себе си, защото това е една голяма жертва от моя страна, защото съм постигнал немалко, трудил съм се през всичките тези години и влизането в тази игра би била само в мой ущърб. Не съм решил, може би някой ден. Все още не съм регистрирал партията, много малко вероятно е да съм част от друга партия", допълни Кобрата.

Пулев коментира и успешното представяне на българските спортисти на Олимпиадата в Токио. "Моите адмирации, стават и им се покланям за това, което направиха. Отстрани веднага ще има критици, но фактите са си факти, имаме олимпийски шампиони. Боксът е един от най-старите спортове на планетата. Това е един голям успех за България, радвам се, че българите го оценяват, посрещнаха ги както трябват". /БГНЕС

Категории: