Пулев и неговият щаб с протестно писмо до комисията в Калифорния

Кубрат Пулев и неговият щаб са изпратили протестно писмо до Спортната комисия на Калифорния заради временно отнетия лиценз на Кобрата, информира българският сайт в САЩ bulgarica.com. Там е цитиран и мениджърът на родния боксьор Ивайло Гоцев, според който "текстът на писмото скоро ще бъде обявен публично". Иначе въпросният протест е бил изпратен още на 31 март, като Гоцев допълни, че ще продължават да излизат наяве неща, свързани с репортерката Дженифър Равало.

Както е известно, тя бе целуната от Кубрат в интервю след победата му над Богдан Нину и впоследствие си нае адвоката Глория Олред, за да осъди българина. Американката от филипински произход се обърна и към въпросната комисия в Калифорния, където се проведе мача с румънеца, като поиска отнемане на неговия боксов лиценз. Нокаутираният в 7-ия рунд Богдан Нину също подаде жалба заради непозволен удар на съперника. Той иска или служебна загуба за Кубрат, или двубоят да се преиграе.

Предстои заседание на комисията на 14 май, на което ще бъдат разгледани и двата въпроса и ще стане ясно какво ще се случи. /БГНЕС