Крушчич: Най-важният мач, имаме голяма мотивация

"Очаква ни най-хубавият и най-важният мач за нас. Благодарни сме за привилегията да се борим за трофея, виждам голяма мотивация, както в отбора, така и при феновете", коментира наставникът на ЦСКА Милош Крушчич преди финала за Купата на България срещу Локомотив Пловдив утре вечер, предаде репортер на БГНЕС.

Милош Крушчич.

"Армейците" се изправят срещу миналогодишния победител в надпреварата в сряда от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". "Ще ни бъде нужна мотивация, а ние имаме голяма мотивация да спечелим трофея. Всички футболисти са здрави, нямаме никакви проблеми с картони или контузени, така че всички играчи, освен Юрич, се готвят за мача. Аз като треньор мога да налагам модела на игра на футболистите, но най-важното е как те ще изглеждат на терена, тяхна е най-важната роля. Това е финал, един мач, който е вдъхновение, късмет и всичко останало, но ние като треньори сме направили анализи относно тактическите детайли, но какво ще се случи утре зависи от футболистите и тяхното настроение", коментира Крушчич.

"Всички знаем техните силни страни, те са високи, силни физически, играят с добра преса, особено в средата. Добри са на първа и втора топка, единоборствата, това е техният стил. Знаем техните силни страни, мисля, че и те знаят нашите добри страни. Ако спечелим, със сигурност сезонът ще бъде добър, с трофей и участие в Лига Европа, но мисля, че този отбор малко по малко се създава, вижда се как израства и прогресира от мач на мач. Мисля, че този финал е само една част от нашата работа. Надявам се утре да спечелим и това да ни даде инерция занапред. Напрежението в ЦСКА е основна част от работата. Това е нормално и аз съм свикнал, както и всички други", допълни той.

"Играхме много трудни мачове през три дни, но ние искахме да сме в такава ситуация. Миналият мач беше много труден, защото температурата беше повече от 30 градуса, но мисля, че футболистите имаха достатъчно време да се възстановят. Не искахме да правим много ротации, но защото мислим, че най-доброто е да не губим ритъм. Надявам се, че ще имаме сили, имаме и добри футболисти на пейката, така че не мисля, че ще имаме проблем", каза още треньорът на "червените". /БГНЕС