Кожата ще доминира в модата тази есен

Модната редакторка Емили Мърсър от американския портал Women's Wear Daily определя кожените облекла като доминиращи през есента на тази година. Изводите й са въз основава на тенденциите и на пълен спектър от дизайнерски и модни решения от горно облекло, палта, якета, гащеризони и рокли, дамски топ и миниполи от Bottega Veneta и Diesel от Glenn Martens и на дизайнери като Miu Miu, Alaïa, Khaite, Versace, Alexander McQueen, 16Arlington, Acne. Тяхното послание е че кожата е доминиращата тенденция за есента.

Модели са показвани вече в Седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Насоката за есенния гардероб зададоха и най-популярните международни изложения на дрехи в Съединените щати Magic и Coterie.

Сред изкараното на модните подиуми и прдставените облекла се откроиха мини-пола от агнешка кожа на Lamarque и кожени ботуши на Charles and Keith с яке Maryam Nassir Zadeh. Модни топ дизайнери налагат съчетание от сиво-сини шорти с яке от същия материал. Настъпва и байкерският стил, върнал се в модата благодарение на есенно-зимните колекции на брандове от Седмиците на модата през годината. Трендът с мотиви от мотокроса обхваща освен якета, и поли и аксесоари на модни къщи като Dior и Balmain. Подобен стил преди тях представиха луксозните брандове Louis Vuitton, Celine, Alexander McQueen.

Рокерската линия тръгва от далечната 1928 година от американската компания Schott NYC създала модела Perfecto, с цип и копчета на врата и пояса. Тези дрехи станаха атрибути на поп-културата, особено след като Марлон Брандо се появи с подобно яке през 1953 година във филма „Дивият“. А отворена врата в модната индустрия им осигури през 80-те години на миналия век Жан Пол Готие. Тенденция, възраждаща се отново масово четири десетилетия по-късно. /БГНЕС

Тагове: